Organisatieontwikkelaar pur sang

In 2001 heb ik mijn eigen organisatieadviesbureau opgericht, Triade Consult. Naast organisatieontwikkeling en het begeleiden van verandertrajecten heb ik inmiddels een aardig track record opgebouwd als (interim) HR Executive bij grote internationale organisaties. Ook binnen deze rol lag de focus veelal op het bouwen en ontwikkelen van organisaties en mensen.

Mijn fascinatie voor organisatieontwikkeling

Na afronding van mijn studie Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Tilburg ben ik mijn loopbaan gestart bij grote internationale bedrijven zoals Philips en Aon. Door het vervullen van diverse rollen in het Human Resources werkveld, heb ik de diversiteit van het werken in en van grote organisaties leren kennen.

Al in deze eerste loopbaanperiode is mijn interesse gewekt voor strategie, cultuur, organisatieontwikkeling en verandermanagement.

Waarom is het zo lastig voor organisaties om daadwerkelijk te veranderen op duurzame en succesvolle wijze? Waarom maakt een organisatie zo weinig effectief gebruik van het aanwezige maar onbenutte potentieel? Waarom die sterke focus op korte termijn? Hoe kun je dit beïnvloeden?

Deze fascinatie heeft ertoe geleid dat ik in 2001 ben gestart met de 2-jarige Masteropleiding Management Consultancy bij het Sioo te Utrecht. Hier heb ik geleerd te denken en te handelen vanuit de behoefte van de organisatie. Een ander belangrijk inzicht is het benutten van diversiteit als bron voor inspiratie en innovatie. Ook heb ik hier de vaardigheid geleerd om regie te brengen en te houden in verandertrajecten.

De stap naar een zelfstandige adviespraktijk

Tijdens mijn Management Consultancy opleiding besloot ik in 2001 de stap te maken naar zelfstandigheid en richtte Triade Consult op. Dit gaf mij de ruimte om te werken voor verschillende gerenommeerde organisaties en aan uitdagende thema’s. Hier heb ik veel ervaring op kunnen doen in organisatieontwikkeling, cultuurverandering, het begeleiden van management teams, leiderschapsontwikkeling, integraal talent management, strategische personeelsplanning en het geven van trainingen en workshops.

Mijn passie is het ontsluiten van het onbenutte potentieel.

Het merendeel van medewerkers werkt onder zijn/haar kunnen. Verloren en onbenut potentieel dat een organisatie in deze turbulente tijden letterlijk niet kan missen

Mijn expertise is vanaf 2001 steeds meer verschoven in de richting van organisatieontwikkeling als bijdrage aan het succesvol zijn van mensen en organisaties. Mijn passie bestaat uit het ‘in lijn brengen‘ (alignment) van mensen, teams en organisatie met de strategie en doelstellingen van de organisatie voor ogen.

Op basis van onderzoek en eigen ervaring ben ik er van overtuigd dat het (op lange termijn) succesvol zijn als organisatie in belangrijke mate wordt bepaald door een consistente en gerichte maar ook flexibele aanpak op meerdere fronten.

Ik heb hiervoor het Triade Dynamics model ontwikkeld, waarmee ik met maatwerk op gestructureerde wijze organisaties ondersteun bij de ontwikkeling, groei en verandering naar een effectieve, duurzame en succesvolle organisatie.

Neem contact met mij op
Foto Gijs Graafmans